Case
Visualisering af indeklima via Phillips Hue
Rudersdal Kommune reducerer tiden fra idé til produkt
Ved at bruge Omega IoT Server til visualisering af indeklimaets tilstand, har Rudersdal Kommune på hurtig og effektiv vis, skabt en god usecase for en videre udrulning af løsningen.
Ud fra et princip om hurtigt at kunne gå fra idé-stadiet til første produktversion, har processen været hurtig, effektiv og agil.
Med Omega IoT Server var det nemt at udvikle en tydelig visualisering i de enkelte klasselokaler ved at bruge standard produkter som allerede findes på markedet til at undersøge potentialet og effekten af løsningen.
Ved at sammenkoble Omega IoT Server med Apilio, IFTTT og Philips Hue produkterne, er det nemt at få en lampe til at reagere på det målte indeklima – i realtid.
Løsningen hos Rudersdal Kommnue
Lampen lyser rød med høj lysstyrke hvis CO2 niveauet eksempelvis er over 1500 ppm, mens den lyser svagt gul mellem 1000 og 1500 ppm. Under 1000 ppm lyser lampen svagt grøn. Dermed er lampen med til at understøtte en adfærd i de lokaler hvor den placeres.
Data om indeklimaet lagres samtidig i Omega EMS, således at data fra IoT enheden kan bruges til andre sammenhænge.
IoT enheden opsamler flere typer data på samme tid:
- – relativ fugtighed
- – CO2 niveau
- – tilstedeværelse via PIR
- – temperatur
- – lysniveau (lux)
- Når først løsningen er sat op i IFTTT og Hue, kan der benyttes andre typer sensorer til at ændre på lysstyrke, farve etc.

Med den indbyggede integration til andre globale cloudservices kan man nemt lave pilotprojekter eller afprøve nye og innovative ideer.
Fokuspunkter
IoT-multisensor i lokalet
Batterilevetid på sensor +5 år
LoRaWAN baseret opsamling af data
Omega IoT Server kommunikerer med Philips Hue via IFTTT og Apilio
Der anvendes åbne standarder og tilgængelige API’er i hele kommunikationsflowet