Case

Vandkvalitetsmåling i Almind Sø

Nyskabende metode til måling af vandmiljø

Vi har, i samarbejdet med Silkeborg Kommune og Aarhus Universitet, været med til at søsætte et spændende projekt – en bøje udstyret med IoT-sensorer i Almind Sø. Bøjen er placeret på det dybeste punkt på søen og IoT-sensorerne gør det muligt at få livemålinger af vandtemperaturen og vandkvaliteten til glæde for både borgere og forskere.

Via badevand-almindsø.dk kan borgerne opnå indsigt i den aktuelle badevandstemperatur samt badevandstemperaturen for de kommende dage (en digital badevandsudsigt), hvilket bl.a. gør det lettere at planlægge en tur til søen. Forskerne opnår, gennem IoT-bøjen, en dybere indsigt og forståelse for søen som system og derudover letter bøjen forskernes arbejde og giver et langt bedre datagrundlag, da vandkvaliteten og temperaturen foretages digitalt.

Vitani har deltaget aktivt i udviklingen af hele den IoT-baserede datakommunikation og har leveret såvel hardware-interface til sensorerne samt det bagvedliggende kommunikations-interface. Vores IoT Server, som vandt Energiforum Danmarks Innovationspris i 2018, spiller her en essentiel rolle, idet den varetager oversættelsen og videreformidlingen af de specifikke sensordata, således de kan anvendes bredt på en række standardplatforme – herunder velkendte databasesystemer og BI/visualiseringssystemer.

Du kan læse mere om projektet her og du er naturligvis også velkommen til at kontakte os på salg@vitani.com