Case

Bassintæppeindikator skaber værdi hos Rudersdal Kommune

IoT-sensor giver værdifuld dataindsigt

Rudersdal Kommune er en kommune, der i dén grad anvender Omega EMS som energiledelsesværktøj samt Omega IoT Server. Kommunen kan derved kategoriseres som en slags first mover når det kommer til forskellige former for use cases og ageren på de data, som Omega opsamler og stiller til rådighed.

Søren Hansen, Energirådgiver hos Rudersdal Kommune, har haft et ønske om at undersøge om bassintæpperne i 2 af kommunes svømmehaller er lagt på når svømmehallerne ikke er i brug – dette bl.a. for at spare på energien/varmeforbruget. Det er nu muligt vha. et IoT-device, Omega IoT Server samt Omega EMS.

Løsningen: 

På kundens eget LoRaWAN netværk opsamles data fra en afstandsmåler, som er placeret på væggen ud for bassintæppet. Når bassintæppet er rullet sammen, så er afstanden mindre end når den tæppet er rullet ud. Data fra devicet opsamles i Omega EMS og det smarte ved løsningen er at modtageren kan få en advisering i form af en mail eller SMS, når bassintæppet ikke er lagt på. Samtidig med det, kan det også registreres i energiledelsessystemet, at en afvigelse har fundet sted, hvorved man kan forbedre sine processer.

Afstandsmåleren kan også anvendes til andre spændende use cases, såsom at undersøge vandstande i brønde, åer – og sågar om skrivebordet er indstillet i stående eller siddende tilstand.